Educatie timpurie – de la ce varsta cumparam jucarii Montessori?

Copiii descopera lumea si invata multe lucruri prin joaca si cu ajutorul jucariilor. Acestea au multiple roluri precum dezvoltarea copiilor si generarea starii de fericire si veselie. Copilaria se invarte in jurul acestor lucruri, fiind perioada in care imaginatia, creativitatea si diverse abilitati sunt dobandite. Copiii au in mod natural inclinatia de a explora, sunt mereu curiosi de tot cei ii inconjoara si vor sa invete lucruri noi, exercitandu-si dupa un timp independenta. Jucariile trebuie alese cu mare atentie, pentru a nu prezenta pericole trebuie sa fie adecvate varstei.

Mai jos vei descoperi ce beneficii au aceste jocuri educative. Acestea, precum si alte variante de jocuri pentru diverse varste, le gasesti pe bebeluc.ro.

Jucariile Montessori

Cand vorbim de jucarii Montessori si acest tip de educatie, vorbim despre stimularea si dezvoltarea a abilitatilor cognitive, motrice, senzoriale, creative, inca de la varste fragede, plecand de la faptul ca fiecare copil este unic in felul sau, genetica este diferita, la fel sunt si abilitatile sale. Jucariile Montessori trebuie sa faca parte din educatia copiilor la orice varsta, iar pe bebeluc.ro gasesti astfel de jucarii pentru copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 9 ani.

Educatia Montessori si jucariile de acest gen le stimuleaza si curiozitatea, vointa, dorinta. Totodata, ii pregatesc inca de cand sunt bebelusi pentru viitor, pentru a se integra cu usurinta in societate, consolidand increderea in sine si in cei din jur. Contribuie la formarea caracterului copiilor, cresterea stimei de sine si independenta in viata. Se urmareste dezvoltarea unor capacitati cum ar fi negocierea, rabdarea, asteptarea, solidaritatea, altruismul prin activitati si jocuri de acest gen. De asemenea, se urmareste si autoeducarea, autodisciplina, autonomia, luarea initiativei si se induce ideea de responsabilitate. Va invata despre cauze si efectele actiunilor sale.

Acest tip de educatie nu le permite sa se plictiseasca si le ofera libertatea de a alege. Nu implica obligatii de a face lucruri care nu le plac, fiindca ritmul de invatare, de gandire, de lucru si interesele fiecarui copil sunt diferite.

Educatia Montessori incurajeaza copilul sa caute cu interes si sa exploreze domenii si lucruri care ii plac, se va adapta mai bine in viitor si va sti sa se plieze mai bine in diverse contexte. Va sti cum sa imbine utilul cu placutul, se va integra mai bine social si va deveni adult responsabili, care stie cu certitudine ce doreste de la viata. Va fi mai greu de manipulat si isi va urma mereu intuitia, inclinatiile, aptitudinile si talentele.

Beneficiile jocurilor educative

Jucariile sustin dezvoltarea armonioasa a copiilor. Contribuie la cresterea IQ-ului, le satisfac curiozitatea, ii ajuta sa dezvolte abilitatile cognitive si motrice, totodata fiind si o buna sursa de distractie si de consumare a energiei debordante pe care o au.

Au diferite forme, texturi, culori vesele, atractive pentru cei mici, unele au si sunete. Ii ajuta la dezvoltarea alfabetizarii, coordonarea mana-ochi, dexteritatii, capacitatii de concentrare, memorarea, abilitatilor de indentificare precum si abilitatilor motrice grosiere si fine. Multe dintre aceste jucarii au rolul de a dezvolta simtul tactil, vazul si auzul. Alte beneficii ale jocurilor educative sunt:

  • imbunatatirea gandirii, atentiei si capacitatii de rezolvare a problemelor.
  • invata cum sa lucreze in echipa si cum sa intre in pielea unor personaje.
  • contribuie la dezvoltarea personalitatii, emotionala si sociala. Copiii vor intalni indici sociali cand se joaca impreuna cu alti copii, acestia fiind furia, rasul sau plansul. Astfel, cu timpul, invata mai bine cum sa se adapteze unor situatii sociale si emotionale. Vor invata cum sa fie lideri ai unui grup, cum sa imparta, cum sa isi astepte randul, rabdarea le va fi incercata si aceste atribute sunt importante in dezvoltarea sociala.

Acestea sunt doar cateva beneficii ale acestor jocuri educative si educatia Montessori. Descopera pe bebeluc.ro numeroase astfel de jucarii, ce vor aduce distractie si vor contribui la dezvoltarea copilului.

Contact:

office@bebeluc.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.