Cum ne protejăm vara de razele soarelui?

Bine ați revenit, dragile mele! Astăzi vreau să povestim despre cât de important este să folosim produse de protecție solară chiar și atunci când ieșim câteva minute în soare. Anul trecut, înainte de botezul nepotului meu, m-am gândit că este o idee genială să ies pe balcon pentru a vorbi cu o prietenă la telefon. Am stat maxim 10 minute, iar când m-am întors în casă nimic nu părea în nergulă. Au trebuit încă 10 minute ca fața mea să se transforme complet în roșu (cred că mai am niște poze prin telefon 🙂 ). Am scăpat destul de greu de roșeață, dar măcar am scăpat înainte de botez.

Cu toate acestea de atunci nu mai plec niciodată, nicăieri fără a folosi protecție solară. Credeți-mă că nu se merită cele 5 minute pe care le economisim atunci când nu folosim una. Eu am reușit să îmi conving și familia să folosească mai ales anul acesta când este atât de cald afară. Dar haideți mai bine să vă arăt ce produse folosim noi.

După ultimele peripeții cu expunerea la soare am început să caut produse potrivite pentru protejarea pielii. Astfel, am început și să mă documentez mai mult despre cum funcționează un astfel de produs și cum trebuie folosit. De asemenea, am analizat și costurile unor astfel de produse. Astfel am ajuns la concluzia că cel mai bine folosesc două produse, unul mai scump pentru față și unul mai ieftin pentru corp.

Pentru față am ales să folosesc La Roche-Posay Anthelios, o cremă care ajută pentru prevenirea petelor pigmentate oferind protecție pentru cei cu pielea sensibilă. Acest produs trebuie în mod obligatoriu aplicat înainte de expunerea la soare și reaplicat dacă transpirăm sau dacă ne ștergem cu prosopul. Are o textură foarte cremoasă și intră foarte bine în piele. În plus este foarte bun de folosit și pentru a evita efectele negative pe care poluarea le are supra tenului.

Acest produs am ales să îl folosesc pentru față și sincer nu l-aș schimba. Îmi place foarte textura hidratantă a tenului meu. De multe ori abia aștept să vină vara pentru a mă putea bucura de efectele ei. Ca și folosire este foarte ușor și de utilizat și de aplicat, necesitând doar câteva minute libere pentru a mă asigura că am acoperit toată zona.

Cel de al doilea produs pe care îl folosesc foarte des este Avene Sun Sensitive un spray pe care îl aplic pe mâini și pe picoare. Tot ce trebuie să fac este să îl pulverizez și apoi întind pe corp. La fel ca și în cazul primului produs și acesta trebuie aplicat înainte de expunerea la soare. Acesta îmi place foarte mult pentru că atunci când aplic o doză nouă îmi dă senzația aceea de răcoare, de revigorare. El trebuie reaplicat dacă stăm mai mult la soare și/sau dacă alegem să înnotăm.

Ceea ce e foarte important să știți este că indiferent de produsul pe care alegeți să îl folosiți expunerea la soare este periculoasă, tocmai de aceea este important să evităm să stăm în soare în intervalul 12-16. Produsele acestea ne ajută să ameliorăm doar efectele pe care razele solare le au asupra tenului. Sper că acest articol va ajutat!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.