Scurt ghid despre cum să îți alegi un șifonier potrivit în camera ta

Atunci când urmează să îți schimbi o piesă de mobilier din cameră sau casa ta ai de ales din atât de multe variante încât te simți confuz. În rândurile ce urmează vom aborda acest subiect și în mod special cum să alegi practic un șifonier. 

Regula simplității 

Less is more este o așa zisă regulă aplicată și în modă. Merge de minune, de fiecare dată, pentru că efectiv nu ai ce să pierzi. Alegi ceva simplu și atemporal și nu dai greș. Iar în materie de amenajări interioare nu facem excepție de asta. Așadar alege un sifonier simplu ca design și într-o nuanță ce se integrează cu restul decorului. 

Dacă tot am ajuns la partea cromatică, merită să spunem că printre cele mai uzuale alegeri sunt șifonierele albe și wenge, adică acel maro intens. Sunt preferate tonurile pământii sau non culorile alb-negru pentru acel contrast clasic, dar de efect. De preferat însă ca acest contrast să nu fie în notă discordantă cu restul pieselor de mobilier din încăpere. 

Pentru spații înguste 

De cele mai multe ori, în alegerea unui șifonier și nu numai a acestuia, depindem de spațiul disponibil într-o încăpere. Dimensiunile unei camere sunt punctul de plecare. Pentru încăperile nu tocmai generoase din acest punct de vedere una din soluții este să alegi un șifonier cu uși glisante. În felul acesta poți explora spațiul pe înălțime și lățime în mod corespunzător și nu mai depinzi de spațiul necesar pentru deschiderea ușilor. 

Din aceleași rațiuni practice, când o încăpere nu este foarte mare optează pentru șifonier cu oglindă. Dacă cel puțin una din ușile acestei piese de mobilier este cu oglindă poți crea un efect vizual deosebit și practic în același timp. Pe de-o parte ai mereu oglinda în care să te privești când îți completezi garderoba. Pe de altă parte efectul de spațiul mărit te va încânta de asemenea. 

Atenție la detalii 

Un șifonier accesibil este realizat din PAL și nu neapărat din lemn masiv. Atenție însă la detalii și accesorii, acestea fac marea diferență la nivel de calitate. Asta pentru că uzura își va spune imediat cuvântul în mod special la balamale și mânere. Numărul de închideri/deschideri vor crea contextul perfect pentru ca balamalele să cedeze și mânerele să se rupă sau să se decoloreze. Dacă nu îți dorești să faci o alegere pe care o vei regreta curând, ține cont de componența setului cu pricina. 

De unde cumperi 

Un sifionier piesă individuală poți cumpără din diverse magazine online. Descoperă Mobila Era, producător autohton care îți pune la dispoziție oferte variate. Șifoniere în două uși, precum și cele mai complexe cu 4 uși sunt câteva dintre opțiunile pe care le ai aici. Cât despre prețuri, vei găsi și pe cele accesibile de sub 1000 de lei. 

Ce vei cumpăra de aici nu vine montat, ți se oferă garanție valabilă un an, iar despre transport, durata acestuia variază. Ai însă parte de consiliere cu privire la toate aceste detalii sau eventuale întrebări. 

Detalii în pagina oficială. 

Contact: contact@mobilaera.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.