Litarh, unul din constructori case din lemn, recomandă proiectele de case pasive 

Ne gândim cu îngrijorare la viitor, pe fondul discuțiilor despre criza energetică actuală și a prețurilor în continuă creștere. Încercăm să reducem din consum, dar reușim asta doar parțial. Pe termen lung soluția vine de la deciziile bune pe care le luăm. Cum ar fi construirea casei pasive. E drept, costurile în acest caz vor fi mai mari cu 30-40 %, ca investiție inițială, dar ulterior în privința întreținerii costurile vor fi de până la 90% mai mici. 

Un alt motiv pentru care sunt tot mai căutați acei constructori case din lemn se referă la consumul foarte mic al caselor de acest tip. Anual valoarea este de sub 15 kWh/m². Explicația este faptul că lemnul prezintă avantaje diverse de care proprietarii pot beneficia. 

Una din diferențele față de casele clasice – la casele pasive izolația termică este mai mare și etanșeitatea sporită 

Casa pasivă, realizată din lemn, este mai rentabilă și pentru că izolația sa termică este mult îmbunătățită. Stratul de izolație este mai gros, ferestrele sunt mai performante și în plus sunt surse alternative de energie folosite – panouri solare sau fotovoltaice. Un alt punct comun al caselor pasive se referă la sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, care ajută la rândul lor la reducerea consumului sistemului de încălzire. Ce rezultă este și o maniera practică de a proteja mediul. 

Aveți însă nevoie de constructor specializat, iar aici Litarh este un adevărat sprijin. Casele pasive pot fi construite din zidărie sau metal, dar lemnul rămâne favorit. Acesta are multe atuuri, este material ușor, regenerabil și un bun izolator termic. Totodată, un strat de material izolator se va monta în pereți, ceea ce va permite ca suprafața utilă a casei să fie mai mare. În plus, timpul de construcție în sine este unul mult mai scurt. Să explicăm: materialele folosite nu mai au nevoie de timp de uscare și parte din subansamble, cum ar fi pereți, planșee, acoperiș, sunt realizate în fabrică. Astfel, pe șantier, totul este asamblat rapid, cu precizie. 

Despre casele din lemn știm că sunt mai ușoare, cu o fundație mai simplă și mai ieftină. Acestea rezistă foarte bine la cutremur și în plus au ca timp de execuție o perioadă mai scurtă. Sunt alte câteva aspecte care îi încurajează pe viitorii proprietari să facă o astfel de alegere. 

Să discutăm clar și despre constructorul casei. Nu orice constructor știe și respectă principiile de construire ale caselor pasive. Litarh este pe această nișă una din firmele recomandată de proiectele duse la bun sfârșit până acum. Cei interesați pot descoperi în pagina oficială diversele proiecte, ce cuprind case eficiente energetic și cele pasive din lemn. 

Prin alegerile pe care le facem putem influența într-un fel sau altul perspectivele de viitor. Întreținerea casei este o grijă pentru toată lumea și nu doar cu referire la cheltuielile legate de costuri și consum. Ne gândim la timpul de execuție implicit, la protejarea mediului înconjurător. În pagina oficială, www.litarh.ro, cei interesați pot descoperi proiecte și detalii de interes pentru a solicita o colaborare curând. 

Contact:

office@litarh.ro

Valea Moldovei, județ Suceava

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.