Nivelul fotbalului românesc, de la agonie la extaz și înapoi

    Nivelul fotbalului românesc este în cădere liberă de câțiva ani și nu dă semne că și-ar reveni prea curând. După ce înainte de anii 2000 eram o adevărată forță la nivelul echipei naționale, am ajuns rapid să nu mai reușim să trecem de calificări și nu am mai jucat în ultimii ani la vreun turneu final.

    Aceeași situație se regăsește și în cazul echipelor de club. Formațiile românești începuseră să se afirme la nivel european, încă din anii 2004-2005 când încă cupele europene se jucau în format vechi. La un moment dat aveam chiar formații care mergeau în ultimul tur de calificare înainte de a intra în grupe. Astăzi, trebuie să jucăm 3-4 meciuri pentru a avea șansa de a ajunge în grupe.

    Pasionații de sporturi și microbiștii de la https://betkings.ro s-au lămurit că cel puțin în ceea ce privește Liga 1 de fotbal nu mai există ponturi sigure pariuri. Surprizele pot să apară în orice moment și este foarte greu de anticipat cine va câștiga următoarea confruntare. Totuși, suntem de părere că ar fi important să vedem cum am ajuns în acest loc și am trecut de la agonie la extaz și înapoi.

    În ceea ce privește echipa națională de fotbal, cu siguranță am mers de la extaz la agonie și acolo am și rămas. Dacă în anii 1980-1990 jucăm la Campionate Mondiale și învingeam Anglia sau Argentina, astăzi lucrurile stau diferit. Din păcate, nu reușim să învingem formații precum Finlanda, Muntenegru sau Albania.

    Pe de altă parte, în cazul campionatului românesc, lucrurile stau un pic diferit. În jurul anilor 2000 nivelul fotbalistic era destul de jos, după o perioadă destul de bună și la nivelul echipelor de club. În următorii ani, până prin 2010, mai multe echipe pe rând au început să câștige meciuri importante în Europa. Printre acestea amintim rezultatele Stelei, ale Rapidului, iar în final ale CFR-ului.

    Totul a durat doar câțiva ani, după care conducătorii cluburilor au făcut greșeală de a se bucura de bani pe moment și nu pe termen lung. Aceștia au început să vândă jucătorii importanți pe milioane de euro, nivelul formațiilor a scăzut drastic și nu am mai reușit să câștigăm meciuri.

    În momentul de față situația este una foarte rea, iar singura competiție unde mai reușim să jucăm câte un meci este Conference League, cea mai puțin valoroasă dintre cele trei cupe europene. Mai mult, în multe situații nu reușim să câștigăm împotriva unor formații mediocre, din Kosovo spre exemplu sau alte țări de acest gen.

    Marea problemă este faptul că cel mai probabil vor mai trece mulți ani până când vom avea cea mai mică șansă să jucăm din nou în Champions League. Coeficientul echipelor românești este foarte scăzut acum. Pentru a îl crește avem nevoie de multe victorii și rezultate pozitive, iar în momentul de față nu părem capabili să le avem.

    Dacă ne uităm asupra nivelului de joc în campionat, am putea spune că suntem într-o oarecare creștere. Acum vin puternic din urmă nou promovatele, Farul Constanța, o combinație interesantă reușită de Gica Hagi și Rapid București, care au echipe tinere, foarte bune. Totuși, nu este sigur că vor face față la nivel european sau că nu vor vinde majoritatea jucătorilor dacă câștigă campionatul.

    Din păcate, în Liga 1 banul dictează și acesta este singurul aspect urmărit. Patronii de cluburi nu urmăresc rezultatele pe termen lung, ci profitul imediat. De asemenea, conducerea FRF se pare că ia destul de multe decizii discutabile și nu are nicidecum experiență celor din trecut.

    Acestea fiind spuse, cei care urmăresc să găsească pronosticuri fotbal câștigătoare, ar trebui sa se informeze pe site-uri precum aici, să aibă mare atenție când vine vorba despre campionatul românesc. Asupra rezultatelor plutește mereu incertitudinea și așa cum am văzut în ultimele etape, orice este posibil. În momentul de față nu există nici o echipă care să domine sau să câștige cu ușurință majoritatea meciurilor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.