Să aflăm totul despre centrale pe lemn!

Bună, dragele mele. Vă povesteam mai deunăzi că trebuie să îmi schimb tâmplăria de lemn cu una din termopan. Între timp lucrarea s-a terminat și a ieșit super. Acum trebuie să trec la pasul următor și să caut printre diversele modele de centrale pe lemne.

            De ce să aleg centrale pe lemn? 

Din mai multe motive. Primul ar fi acela ca bătrâna mea casă nu este racordată la rețeaua de gaze. Totuși cel mai important este din punct de vedere economic. Lemnul este încă mai rentabil pentru încălzirea locuințelor decât gazele. În plus pot apela oricând la a-mi aduce lemnele din propria pădure, atunci când prețul de vânzare a lemnului va crește și ar deveni costisitor, azi îmi convine mai mult să mi se aducă direct acasă.

Un alt motiv pentru care m-am hotărât pentru  centrale pe lemne este și acela că  centrala pe lemn Stropuva, la care m-am decis, în afară de lemn poate folosi drept combustibil solid turba sau brichetele de rumeguș sau cărbunele. În acest din urmă caz, cel al folosirii de cărbune, timpul de ardere al unei șarje de alimentare îmi asigură între 3- 7 zile de funcționare, fără a o mai realimenta. Oricum sunt mulțumită și cu realimentarea la 30 de ore pentru cazul în care folosesc lemnul.

Odată ce hotărârea mea a fost luată a rămas să caut și o societate de unde pot achiziționa o astfel de centrală și mai cu seamă modelul de centrală Stropuva ce îmi asigură o încălzire corespunzătoare a întregii suprafețe a locuinței mele. Cazanele pe combustibil Stropuva sunt compatibile atât cu sistemul de încălzire cu calorifere, cât și cu sistemul de încălzire prin pardoseala, cu boiler de încălzire pentru apa caldă menajeră sau chiar pentru toate acestea împreună.

Intrând pe stropuva-romania.ro am descoperit că SC Toma-Viv SRL este cea care deține în exclusivitate reprezentanța pentru centrale pe lemne Stropuva în România. Aici m-am convins că o astfel de centrală este o soluție foarte bună pe termen lung, având o garanție de 5 ani de zile, dar perioada ei de funcționare fără a crea probleme dacă va fi exploatată corect, este de peste 25 de ani.

6 motive pentru centrale termice 

Acum o să vă spun doar șase motive pentru care am hotărât să îmi achiziționez o centrală pe lemne Stropuva de pe stropuva-romania.ro.

  1. Autonomie mai mare de 24 de ore la o singură alimentare cu lemne;
  2. Autonomie de 3-5 zile pentru o singură alimentare cu cărbune;
  3. Arderea o pot asigura neîntrerupt;
  4. Randamentul acesteia este aproape de 90 la sută;
  5. Economie de combustibil;
  6. Garanție de 5 ani, plus suport tehnic pentru orice tip de centrală achiziționată.

Nu ultimul motiv de a cumpăra o centrală pe lemne de pe strupova-romania.ro este faptul că o poți cumpăra la promoție cu o reducere de 13000 ron. Dacă voi fi mulțumită de randamentul acestei centrale o să iau în calcul ca la anul să îmi pun una și în casa rămasă de la bunici la țară, având în vedere că acolo am asigurată sursa de apă și  bineînțeles cea de lemne.

Dacă vreți să vă convingeți și voi de ce v-am spus eu intrați pe site și veți acumula mult mai multe informații privind acest sistem de încălzire termic.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.