Cine folosește proteine?

Când apelăm la proteine?

Viaţa de zi cu zi ne cere să facem foarte mult efort, atât cel fizic cât mai ales în ultima vreme cel mental, tot acest efort presupune şi o hrănire mai bună a organismului, dar mâncarea nesănătoasă care se găseşte în toate localurile, de tip fastfood nu ne ajută deloc în această privinţă. De aceea noi trebuie să apelăm la un surplus de proteină pentru a suplini carenţele hrănirii noastre insuficiente sau bazată pe mese necorespunzătoare din punct de vedere al calităţii produselor pe care le folosim în hrănire.

De unde cumpărăm proteine?

            Pentru acest aport suplimentar de proteină vă recomand să vizitaţi Shopbuilder.ro unde veţi găsi o diversitate de produse pentru proteine, atât produse de origine animală cum sunt cele pe bază de zer, cele din carne de vită ,cele din lapte şi ouă sau numai din ouă; proteine în combinaţii diferite vegetale-animale, precum şi proteine vegetale dintre care aș enumera proteina din soia.
De pe acest site am aflat că proteinele sunt alcătuite din aminoacizi , ele fiind macronutrienţi esenţiali, fiind „cărămida de bază” a muşchilor, din această cauză majoritatea oamenilor asociază folosirea proteinei în alimentaţie cu efectuarea unuia sau altuia din sporturi. Acest fapt este inexact,este adevărat că proteina este esenţială în obţinerea rezultatelor sportive de excepţie, dar tot atât de adevărat este că proteina nu trebuie să lipsească nici din viaţa bărbaţilor şi femeilor care nu practică nici un sport, ea având un rol deosebit în acumularea masei musculare atât de necesară în efectuarea muncilor fizice, la drumeţiile făcute pe munte sau prin păduri şi, în general, la activitatea zilnică a fiecărei persoane.

Câtă proteină trebuie consumată?

Am aflat că nu este o doză pentru câtă proteină să consumăm, organismul nostru o digeră pe toată, dar ca orice exces nu este bine să-l faci cu toate că nu-ţi va face rău, deoarece şi proteina este necesară în mod diferit de la un organism la altul, consumul în plus fiind doar inutil. În general mesele noastre sunt compuse în mare parte din carbohidranţi sau grăsimi, adică acele elemente care duc la ”rezervele” de grăsime depusă în anumite părţi ale organismului.
Din această cauză vă recomand să intraţi pe ShopBuilder.ro de unde puteţi să vă alegeţi acele proteine care au gustul pe care vi-l doriţi voi de exemplu: punci de fructe, ciocolată, cu aromă de fructe ( banane, căpşuni, afine etc.), proteinele nu vor arde grăsimea voastră, dar în schimb vor ajuta ca organismul vostru să nu depună grăsimi în timpl dietei. Tot aici veţi afla mai multe motive pentru a folosi proteine în completarea meselor zilnice, precum şi ce fel de proteine putem folosi înainte de culcare sau după efectuarea unui efort intens.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.