O vizita in Napoli

Toata lumea povesteste despre frumusetea Italiei. Vacantele prietenilor m-au facut curioasa, asa ca am hotarat sa fac cumva sa ajung pe meleagurile zeilor. Capitala construita de primi imparati Romulus si Remus s-a facut pe cele 7 coline care strajuiesc orasul. Sistemul de canalizare mai este functional si astazi intr-o parte a orasului, inca de pe timpul romanilor. Am mers sa vizitez orasul si primul reper a fost Fantana Trevi unde potrivit legendei daca arunci o moneda in apa si iti pui o dorinta se va indeplini.Dupa au urmat catacombele ,un superb hotel de 5 stele La Papesa ,ruinele si la final Basilica San Pietro.

Am mers apoi la o pizzerie si intrand cu localnici in vorba am aflat ca daca vreau sa vad frumusetea si istoria autentica pot merge spre Napoli, iar de acolo pot lua o nava spre a vizita cele 3 insule pe care imparatii romani se duceau spre delectare. Am luat trenul pana in Napoli. Apoi am mers sa vizitez imprejurimile si sa ma delectez cu o pizza Margherita emblema napolitanilor. Am luat nava spre insula Capri resedinta de vara a imparatilor romani. Insula are un bastion construit de ducii de Aragon unde localnicii se adaposteau de invaziile corsarilor.

Pe dealurile dimprejurul insulei mai se zaresc si azi ruinele vilelor imparatilor Nero si Tiberiu. Frumusetea si exotismul gradinilor dealtadata te mai fascineaza si azi. De aici am plecat spre Ischia a 2 a insula.Aici gasesti multe povesti legate de zeii antici. Fantana nimfei Nitrodi unde apa are propietati curative si unde localnici si turisti vin zilnic pentru o cura . De asemenea insula fiind vulcanica apele sulfuroase atrag turistii care vin pentru cure de apa termala.

Termele romane mai functioneaza si astazi. Terasele te imbie cu minunate bucate din peste si fructe de mare iar dupa te poti indulcii cu o baba cu rom si te racoresti cu o granitta.Procida a 3 a insula de asemenea are urmele istoriei si nu poti pleca fara sa mananci un paninni un fel de hamburgher italienesc dar mult mai bun simai sanatos ca cel american.N-am ajuns la Venezia dar asta in alta calatorie.Daca vreti sa vedeti ceva unic vizitati cele 3 insule si nu o sa regretati.

By Lyly

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.