Traditii din popor la implinirea a 25, 50 si 75 de ani de la casatorie

Conform traditiilor din popor, fiecarui an de la casatorie ii este atribuita o anumita semnificatie. In functie de cati ani au trecut de cand formati un cuplu casatorit, se aniverseaza „nunti” cu denumiri simbolice, ce ilustreaza relatia dintre cei doi soti. Cele mai cunoscute aniversari ale casatoriei sunt nunta de argint, cea de aur si cea de diamant…

Deoarece casnicia reflecta relatia dintre parteneri, aceste aniversari sunt un mod de a celebra evolutia dumneavoastra in cuplu. La trecerea a un an de la cununie, se sarbatoreste nunta de hartie. Drept cadou, puteti inrama prima fotografie facuta impreuna, pastra scrisori sau biletele de dragoste sau de ce nu, rezerva o calatorie intr-o destinatie exotica.

Cand se implinesc doi ani de la cununie, se serbeaza nunta de bumbac. Peste trei ani, nunta de piele, apoi de panza sau de flori, nunta de lemn, de zahar sau de fier, de lana sau de cupru, de bronz sau de lut, de salcie si tot asa… Dupa cum observati, cu fiecare an petrecut impreuna, aniversati de fapt unitatea tot mai stransa cu partenerul de viata.

Implinirea a 25 de ani de la casatorie trebuie insa marcata intr-un mod deosebit, de exemplu printr-un cadou mai special decat cel oferit cu ocazia nuntii de cristal, de matase etc. Nunta de argint poate insemna sa adaugati ca alternative la verighetele din argint alaturate pe degetele inelare benzilor de casatorie din aur (conform traditiei), orice alte bijuterii modelate din argint. Noi va oferim reducere verighete 10% pentru nunta de argint , indiferent ca optati pentru inele noi, doriti sa tintuiti un diamant sau alte pietre pretioase sau preferati sa adaugati bentite noi pe benzile dumneavoastra de nunta.

La trecerea a 30 de ani, se sarbatoreste nunta de perla. Daca e sa ne gandim, necesita un timp indelungat pentru ca o perla sa ia nastere si sa se dezvolte in scoica. Asa este si casnicia care a atins „varsta” de trei decade, reflectand rezistenta unui cuplu in fata oricaror incercari ale vietii.

Peste inca zece ani, se celebreaza nunta de rubin, urmata de nunta de aur, simbolul iubirii vesnice! Apoi urmeaza nuntile: de ametist, de platina si, la 75 de ani, nunta de diamant. Cu totii stim ca diamantele sunt nestematele cu cea mai mare duritate, insa putini cunoastem etimologia cuvantului, acesta provenind din greaca si avand semnificatia „de neinvins”.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.