UNO – Un joc pentru toată familia

Știți cât descoperi cele mai tari jocuri? În sesiune :). Nu știu cum se face, dar în sesiune cu toții descopeream jocuri noi și apoi le împrtășeam celorlalți. În sesiunea de iarnă o colegă mi-a prezentat jocul UNO, un fel de macao dar mai drăguț. Trebuie să recunosc că o săptămână mai târziu a trebuit să îl dezinstalez pentru că altfel nu reușeam să mă concentrez la învățat. Acum, mi-am reamintit de el și m-am gândit să vi-l prezint și vouă.

Există și varianta cu cărți, dar mie mi se pare mai atractivă cea online. De ce? Pentru că nu mai trebuie să stai să amesteci cărțile, acest lucru este infernal atunci când jocul se termină în 3-4 minute, iar amestecatul durează alte 5 minute. În plus online ai ocazia de a găsi la orice oră parteneri de joc, doar un click și ai găsit cu cine să joci.

Cum se joacă UNO?

Fiecare jucător primește aleator 7 cărți, iar una este așezată în mijlocul mesei. Peste acea carte se poate așeza:

  • o carte de aceeași culoare.
  • o carte cu același număr.
  • o carte schimbă culoarea.
  • o carte 4+.

Jocul este câștigat de persoana care termină toate cărțile din mână sau de cea care are cea mai mică pierdere în momentul expirării timpului de joc.

TIPURI DE CĂRȚI

Cărți colorate (roșu, verde, galben și albastru): câte o carte 0 pentru fiecare culoare, câte două cărți cu cifrele 1-9 pentru fiecare culoare.

Cărți Skip (roșu, verde, galben și albastru) căte două cărți din fiecare culoare. Aceste cărți sunt folosite pentru a trece peste următorul jucător.

Cărți Reverse (roșu, verde, galben și albastru) căte două cărți din fiecare culoare. Acestea sunt folosite pentru a schimba sensul jocului.

Cărți +2 (roșu, verde, galben și albastru) căte două cărți din fiecare culoare. Jucătorul care urmează după persoane care a așezat o carte +2 va primi două cărți și rândul ei va trece.

Cărți +4 : 4. Această carte este mai specială deoarece ea poate oferi următorului jucător mai multe cărți, dar și să schimbe culoarea de la masă. Trebuie menționat că ea ar trebui să fie folosită doar când jucătorul nu are culoarea de pe masă în mână. Imediat după ce această carte a fost pusă pe masă următorul jucător este întrebat dacă el consideră că primul a jucat la cacealma. (adică dacă el crede că jucătorul avea în mână culoarea de la masă). În funcție de răspuns sunt trei posibilități:

  • spune DA și are dreptate: jucătorul care a pus cartea jos primește 4 cărți
  • spune DA și greșește: primește 6 cărți
  • spune NU: primește 4 cărți.

Cărți schimbă culoarea: 4.

Jocul este unul foarte plăcut și se poate juca de mai multe ori pe zi. Aplicația se găsește pe Google Play și nu necesită mult spațiu. De câte ori are loc un update jucătorii primesc recompensă. De asemenea există recompense și provocări zilnice.

Ați jucat acest joc?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.