Ghid de cumparaturi panouri fotovoltaice

Progresele tehnologice au transformat industria energiei solare din ultimii ani. Panourile fotovoltaice sunt semnificativ mai eficiente, producand mai multa energie in aceeasi cantitate de spatiu. Totodata, preturile sistemelor de panouri fotovoltaice continua sa scada, reducand astfel costul energiei electrice solare. Foarte multe persoane insa, nu stiu inca cum sa aleaga un sistem de panouri fotovoltaice potrivit nevoilor lor. Tocmai din acest motiv am ales ca in articolul de azi sa iti oferim un mic ghid, cu ajutorul caruia sa faci cea mai buna alegere pentru tine si pentru casa ta.

Eficienta

Panourile fotovoltaice au devenit semnificativ mai eficiente in ultimii ani. Si cu cat este mai eficient un panou fotovoltaic, cu atat mai multa energie poate fi generata intr-un anumit spatiu dat. Spatiul devine mai critic atunci cand exista restrictii din cauza dimensiunii acoperisului sau a proprietatii.

Daca spatiul nu este o problema, eficienta devine mai putin cruciala. Pentru instalatiile limitate de spatiu, eficienta panoului este o consideratie importanta. De asemenea, este important sa luam in considerare eficienta pe termen lung a modulelor solare.

Generare de energie pe termen lung

Ca majoritatea lucrurilor, si panourile fotovoltaice se degradeaza in timp. Acestea devin mai putin eficiente in transformarea luminii solare in energie electrica. Este important sa tii cont de acest lucru deoarece panourile fotovoltaice pot functiona chiar si 30 de ani si odata investiti banii, cu totii ne dorim ca sistemul ales sa produca cat mai multa energie cateva decenii de acum incolo.

Producatorii de panouri fotovoltaice ofera o garantie a productiei de energie pentru a asigura un anumit nivel de productie intr-un anumit inteval de timp. Multi producatori de panouri fotovoltaice ofera o garantie a productiei de 90% pentru 10 ani si 80% pentru 25 de ani.

Garantii de produs

Garantiile de produs acopera anumite defectiuni ale panourilor. Garantiile panourilor fotovoltaice variaza foarte mult in functie de producator. Unii producatori ofera garantie de 25 de ani, in timp ce alti ofera doar o garantie de 10 ani. Cu cat garantia este mai lunga, cu atat riscul de investitie este mai mic.

Testarea modulului panoului solar

Compania testeaza panourile fotovoltaice pentru fiabilitate si pentru durabilitatea mecanismelor comune de degradare. Performanta panoului solar are un impact imens asupra electricitatii solare a unui panou in timp. Astfel de testari ajuta la asigurarea panourilor de inalta calitate, reducand riscul financiar.

Locatia productiei

Majoritatea panourilor fotovoltaice sunt fabricate in Asia, Europa sau America de Nord. Multe companii produc panouri in doua sau trei tari. Tocmai din acest motiv trebuie sa tii minte ca locatia de fabricatie si sediul companiei nu sunt neaparat aceleasi. De asemenea, locatia de fabricatie nu este neaparat o indicatie a calitatii. Panourile fabricate mai aproape de locul de instalare ar putea avea insa costuri mai mici legate de transportul produsului.

Tine si tu cont de aceste aspecte inainte de a achizitiona un sistem de panouri fotovoltaice si alege inteligent. Achizitioneaza un astfel de sistem si contribuie in mod direct la protectia mediului inconjurator.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.