Sfaturi despre înregistrarea de domenii web

inregistrare domenii web online

Bună ziua, scumpele mele cititoare!

În articolul de astăzi vreau să vă povestesc mai multe despre achiziționarea domeniilor web de la gazduire.ro. Așa cum probabil o parte din voi șiți deja un domeniu web reprezintă un șir de caractere care o dată tastate îl ajută pe utilizatorul să ajungă pe site-ul/blogul tău. De exemplu google.ro este domeniul pe care orice utilizator găsește motorul de căutare google.

De ce ai avea nevoie de un domeniu web?

Știu că există anumite platforme care îți pun „domenii” gratuit la dispoziție, dar acestea nu sunt domenii ci subdomenii. De ce se spune subdomenii? Deoarece ești obligat să păstrezi domeniul furnizorului. De exemplu, un subdomeniu pentru blogul meu ar putea fi: blog.notiteleionelei.ro. El păstrează domeniul, notițeleionelei.ro, dar la acesta se adaugă numele pe care vrei tu să îl dai site-ului.

Acest lucru este util doar în primele luni când nu știi dacă vei păstra sau nu site-ul pentru mult timp. Totuși dacă îți dorești să continui trebuie să treci cât mai rapid pe un domeniu propriu.

De ce?

Pentru că în primul rând așa inspiri încredere. Dacă ești o firmă trebuie să le arăți clienților că ai investit în afacerea ta, având un subdomeniu nu le arăți dorința de continuitate.

În al doilea rând pentru că este dificil să aduci clienții pe noua adresă, să muți toate informațiile pe noul site, să te ocupi de indexare. Cu cât faci lucrurile din timp cu atât mai puțin vei avea de lucru.

În plus domeniile vin cu numeroase beneficii, plugin-uri diferite, teme și mai frumoase. În felul acesta vei avea timp să le descoperi mai rapid și în plus prețurile nu sunt chiar atât de mari.

Unde putem înregistra domenii.ro și cum le alegem?

Așa cum probabil v-ați dat seama deja eu vă propun să achiziționați domeniile de la gazduire.ro. De ce? Pentru că au prețuri accesibile, vorbim de doar 6 euro/an pentru domeniile.ro. Este un preț decent care se merită să fie investit. În plus aveți ocazia de a lua de la ei și un pachet de găzduire, aici ofertele sunt diverse, deci vă las pe voi să alegeți.

Cum alegi și comanzi un domeniu .ro?

În primul rând trebuie să găsești un nume. Mai apoi să stabilești url-ul, încearcă să fie unul ușor de reținut pentru că altfel clienții îl vor găsi greu. Sfatul meu este să îți faci o listă cu minim 5 nume pe care ți le-ai dori. De ce? Pentru că există riscul ca o parte din ele să fie deja achiziționate de alte persoane.

Cum afli asta? Simplu, dai o căutare după site-ul pe care vrei să îl creezi direct pe gazduire.ro, ei te vor anunța mai apoi dacă este liber sau nu. În poza de mai sus poți vedea cum apare dacă eu decid să caut notiteleionelei.ro. O dată cumpărat domeniul el îți aparține până când decizi să nu îl mai plătești.

De asemenea, trebuie să te uiți și peste lista cu recomandări. Acolo vor fi afișate domeniile care se potrivesc cu căutarea ta, dar care sunt libere. dacă niciunul din numele alese nu este liber atunci va trebui să pornești iar căutarea. Nu este ceva ușor deoarece există milioane de site-uri, dar nu este nici imposibil.

Avem nevoie și de un pachet de găzduire?

Da, vom avea nevoie și de el. Noi când alegem să cumpărăm un domeniu cumpărăm doar adresa, nu și spațiul. Gândiți-vă că azi cumpărați un tener, este frumos, este mare, dar nu există și o casă pe el, tocmai de aceea dacă vreți să locuiți acolo va trebui să o construiți.

Găzduirea vă realizează o casă normală, standard, pe care voi va trebui mai apoi să o decorați așa cum vă place, să o umpleți cu tot ce iubiți. Acest lucru o să vă ia cel mai mult timp pentru că la fel ca și în viața reală veți găsi mii de teme, de culori, de modele, toate așteptându-vă să le încercați.

Deci, dacă vă luați un domeniu căutați obligatoriu și o găzduire accesibilă. Este foarte important ca și aceasta să fie una de calitate pentru că dacă site-ul pică la fiecare click nici voi nici clienții nu veți fi mulțumiți. Eu vă recomand să alegeți cu grijă și în acest caz să nu mergeți pe cel mai mic preț.

Ce părere aveți despre toate acestea?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.