Cum am trecut de la poze cu telefonul la poze cu Canon 2000D?

Bine ați revenit, scumpele mele. Așa cum probabil o parte din voi ați observat deja de pe rețelele mele de socializare, acum puțin timp am reușit să postez fotografii mai des. Acest lucru se datorează DSLR-ului Canon 2000D. Trebuie să vă mărturisesc că de mult timp mi-am dorit un aparat foto, dar mereu am ezitat pentru că nu eram sigură dacă va merita banii.

Acum pot să recunosc că DSLR-ul Canon 2000D este perfect pentru orice începător în ale fotografiei. Spun începător pentru că știu că în general experții se orientează spre aparate mai performante care să le ofere imagini mai clare chiar dacă se află la depărtare.

pisoi, pisica, pisicut, motanel, motan,

Pentru mine, Canon 2000D, reprezintă un accesoriu fundamental. Pur și simplu îmi este greu să mai fac poze cu telefonul atunci când îl am alături. Nu este un aparat greu, deci este foarte simplu de luat în excursii. Eu la el am primit și o simpatică geantă în care acesta stă perfect. Sincer, totuși este cam greu să îl ții în geantă atunci când la tot pasul ai obiecte de fotografiat :).

Detaliile tehnice le puteți găsi pe orice site, tocmai de aceea în continuare vreau să vă arăt ce poze pot fi realizate cu funcțiile aparatului, dar și câteva mici secrete pe care eu le-am învățat. P.S. Mai sus v-am lăsat un link spre Altex, magazinul pe care eu l-am ales pentru acest aparat.

Scenă inteligentă automată (A+)

Este prima funcție a aparatului pe care am folosit-o pentru poze. Pe timp de zi realizează poze foarte frumoase, iar dacă soarele este ascuns între noi sau dacă aparatul consideră că lumina nu este suficientă se deschide blitz-ul.

passiflora, floarea pasiunii, Canon 2000 D

În poza de mai sus am surprins frumusețea unei Passiflora. Nu am adăugat efecte, am păstrat poza exact cum a ieșit. Pentru a putea obține imaginea de mai sus am folosit zoom-ul DSL-ului, deoarece floarea se afla la o înălțime mult prea mare.

Pentru început această funcție este una foarte bună mai ales dacă nu vreți să umblați la setări. Ce s-ar putea să vă deranjeze este activarea automată a blitz-ului, de exemplu în poza de mai sus s-a activat singur și este un pic supărător.

Automat creativ (CA)

cer, nori, Canon, Canon 2000D

Am folosit această poză în general pentru a putea surprinde cerul. Mi-a plăcut foarte mult că oferă posibilitatea de a surprinde atât o porțiune întunecată, cât și una luminoasă. La fel ca și în primul caz toate setările sunt prestabilite.

Peisaj

Am folosit un pic mai des această funcție. În principal am utilizat-o pentru a surprinde clădiri. De exemplu Biserica de mai sus am surprins-o săptămâna trecută. Mi-a plăcut foarte mult pentru că blitz-ul nu s-a mai pornit de această dată la fiecare poză, ci doar atunci când a fost nevoie.

apus, apus de soare, canon, canon 2000D

Această funcție s-a dovedit de un real ajutor și în cazul pozei de mai sus. Sincer, acum vă spun că nu aș mai folosi această funcție, ci pe cea pentru poze în mișcare, dar mă bucur că atunci am reușit să prind atât de frumos soarele. De ce aș merge pe a doua variantă? Pentru că permite realizarea mai multor fotografii una după cealaltă și șansele de a prinde o poză mai reușită cresc foarte mult.

raze de soare, avion, canon, canon 2000D

Am folosit această funcție și pe timpul zilei, mi-am dorit atunci mai mult să văd cât de clar se vede avionul folosind această funcție, față de cum se vede cu funcția de fotografiere în mișcare. Totuși aparatul mi-a rezervat o surpriză oferindu-mi posibilitatea de a surprinde razele soarelui în acțiune. Mai jos o să vă explic și de fotografierea în mișcare este bună.

Prim-Plan

pandantiv, zultanit, bijuterii, bijuterie

De funcția asta m-am îndrăgostit încă din prima zi. Mereu am căutat un aparat care să mă ajute să scot în evidență frumusețea bijuteriilor și a florilor. Pot spune că această funcție le face pe amândouă. Doar uitați-vă cât de frumos scoate în evidență pandantivul, dar și fundalul pe care acesta este așezat. La această poză am folosit și blitz, dar prezența acestuia se observă foarte puțin.

Albina, polen, floare

Funcția este foarte bună și pentru a surprinde elemente mici care intră în cadru. De exemplu eu am folosit funcția pentru a putea surprinde o hărnicuță albinuță. Chiar dacă imaginea a ieșit în mișcare, din cauza rapidității cu care zbura albina, se poate observa polenul de pe piciorușele acesteia.

Pentru fotografierea florilor funcția este de asemenea una extrem de importantă. Aceasta, dacă are în prim plan subiectul, iar fundalul va deveni unul neclar. Un exemplu foarte bun este cel al trandafirului de mai sus care cu ajutorul funcției este scos în evidență.

Mai multe informații vă voi prezenta în următorul articol. Rămâneți aproape!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.