Ce apă de gură folosim? Cum am ales-o?

apa de gura parodontax

Bine v-am regăsit, dragele mele! Astăzi vreau să vorbim despre un subiect foarte important pentru fiecare dintre noi. Este vorba de igiena dentară. Din păcate, de multe ori considerăm că este ok să cumpărăm orice pastă de dinți, orice periuță și chiar orice apă de gură. Acest lucru nu mai este de mult corect deoarece acum toate produsele pentru igienă dentară vin cu mai multe funcții, nu doar cu cea de curățare.

Înainte și eu aveam obiceiul de a lua de pe raft cel mai ieftin produs sau cel care mi se părea mie că era mai recomandat în grupul de prieteni, dar acest lucru a dus la numeroase complicații. Dinții mei erau într-adevăr curați, dar asupra lor lucrau alte afecțiuni de care nu știam sau de care știam dar preferam să le ascund.

De exemplu, la fiecare spălare pe dinți gingiile mele sângerau, iar eu am decis să nu fac nimic. Asta până ce am ajuns într-un cabinet stomatologic și mi-am dat seama că dacă nu voi lua măsuri voi avea mult de suferit. Atunci am aflat că pentru a opri sângerările și pentru a îmi ajuta dinții să devină mai puternici trebuie să folosesc în permanență pasta de dinți și apa de gură Parodontax.

Apa de gura Parodontax

În primele zile de utilizare mi-am dat seama cât de sensibili erau dinții mei. Nu puteam să o țin mai mult de 5-10 secunde pentru că mă durea gingiile foarte tare. Cu timpul, însă, lucrurile s-au îmbunătățit și acum chiar pot să o țin 30 de secunde. Efectul de curățare se simte încă din prima zi, este imposibil să nu simți cum lucrează substanța. Legat de preț pot să vă spun că este foarte accesibil, la Notino, de unde am luat-o, este doar 37 lei și are 500 ml.

Dacă în cazul meu sângerarea gingiilor a fost cea mai gravă problemă, în cazul tatălui meu cariile au fost principalul motiv pentru care a schimbat apa de gură. Își dorea o apă de gură care să ajute măcar un pic la prevenirea cariilor și tot la recomandarea unui doctor stomatolog am ajuns la apa de gură Lacalut.

Apa de gura Lacalut

Am încercat-o și eu și trebuie să vă mărturisesc că gustul este mult mai plăcut decât la Parodontax, dar că din păcate pe mine nu mă ajută. Tatăl meu, în schimb este mulțumit de achiziție și până acum nu a mai apărut nici o carie. De asemenea, capacul de la Lacalut este gradat și ajută la alegerea cantității optime de apă de gură. Numerotarea pornește de la 5 și ajunge până la 30 ml, mergând din 5 în 5 ml.

Mama mea spre deosebire de noi și-a dorit mereu să aibă dinți albi și strălucitori așa că de foarte mulți ani a rămas clientă fidelă a Colgate. Tocmai de aceea în fiecare dimineață ea folosește apa de gură de la Colgate. Până să ajung la cabinetul stomatologic o mai utilizam și eu, deci pot spune că acționează rapid și are gust plăcut.

Am ales pentru ea apa aceasta de gură deoarece îi place foarte mult să simtă gustul de mentă la final, cu toate acestea periodic schimbăm periodic tipul de apă de gură ca să nu se acomodeze cu ea. La partea asta trebuie să recunosc că cei de la Colgate au mult mai multe sortimente.

În concluzie noi alegem apa de gură în funcție de brand, de afecțiunile de care suferim, dar și pentru a avea dinți albi și strălucitori. Tocmai de aceea vă recomand și vouă să vedeți de ce beneficii vă puteți bucura dacă folosiți o anumită apă de gură.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.