Cum să pregătești o masă în familie perfectă

Dacă ai nevoie de un boost de energie, uite un sfat bun: invită-ți familia la masă și petreceți timp de calitate împreună! Nici nu știi ce plăcut poate fi să îți petreci după–amiaza sau seara alături de persoanele dragi din viața ta. Ca să îi impresionezi pe cei din familie, am pregătit pentru tine o serie de sfaturi care te vor ajuta să organizezi mult mai rapid și mai ușor un prânz sau o cină.

Gândește-te din timp la meniu.

Și ține cont de preferințele tuturor persoanelor invitate la masă –  ai vegetarieni sau poate oameni care nu mănâncă anumite alimente din cauza alergiilor? Alege preparatele pe care le vei găti în funcție de aceste caracteristici și vei fi mult mai apreciat de către invitați. Bineînțeles, există variante gustoase pentru toată lumea. Spre exemplu, pentru vegetarieni poți pregăti una dintre cele mai delicioase retete cu linte –  tocănița de linte,  în timp ce pentru iubitorii de carne poți alege un festin compus din burgeri și cartofi prăjiți. Nu uita nici de copii și pregătește-le un meniu sănătos, cu alimentele lor preferate.

Desertul ar trebui să aibă un loc de cinste.

Desertul este cel care încheie prânzul sau cina și ar trebui să fie unul memorabil –  dacă îți plac rețetele complicate poți alege să faci un tort sau o prăjitură cu diferite creme, iar dacă nu dispui de prea mult timp sau nu ai suficientă experiență în realizarea deserturilor, îți poți surprinde familia cu o reteta pandispan clasic. Cu siguranță îți vor bate apropouri și pe viitor să mai organizezi astfel de masă în familie cu un desert la fel de gustos.

Organizează zone pentru adulți și zone pentru copii.

Dacă sunt mulți copii în familie de vârste apropiate, poate ar fi util să organizezi o zonă în care se pot juca în voie. În acest mod, adulții își pot vedea de poveștile lor liniștiți fără să fie întrerupți de țipetele, râsetele sau întrebările celor mici. Dacă copiii sunt de o vârstă mai mică, această zonă ar trebui amenajată în apropierea adulților pentru o supraveghere mai bună.

Bucură-te de moment.

Întregul scop al unei mese în familie este de a te relaxa, de a te reîntâlni cu persoane dragi, și de a afla noutățile din viața fiecăruia. Organizează-te corespunzător înainte de masă, pe liste de cumpărături pentru a te asigura că nu vei uita nimic, creează un cadru cozy pentru această ocazie, iar în momentul prânzului sau a cinei,  doar bucură-te de acest moment și de preparatele pe care le ai gătit cu atât de mult suflet. Sfatul nostru este să nu inviți persoane care au o relație tensionată cu restul membrilor familiei pentru a evita situațiile neplăcute. Este de ajuns o singură experiență negativă pentru a renunța la această idee de a organiza mese în familie.

Urmează sfaturile noastre de mai sus, lasă emoțiile la o parte și fii încrezător că totul va ieși bine.  Dacă nu ai mai organizat până acum o astfel de întâlnire, iar persoanele dragi din familie nu știu despre pasiunea ta pentru gătit, cu siguranță vor fi extrem de impresionați.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.