Avantajele transportului rutier de mărfuri

Drumul este principalul mod de transport în Europa, reprezentând peste 40% din totalul transportului de mărfuri. În unele țări, acesta reprezintă peste 60%. O astfel de popularitate poate fi explicată cu ușurință prin avantajele transportului.

Sute de țări

Toate continentele au drumuri și rețeaua rutieră este extinsă. De exemplu, a patra parte din autostrăzile din lume sunt concentrate în Europa. Statisticile pentru unile țări sunt, de asemenea, impresionante: de exemplu, lungimea drumurilor din România depășește 86 de mii de kilometri. În plus, există drumuri chiar și în locurile în care oamenii nu locuiesc – în deșerturi sau în junglă.

Ce avantaje are transportul rutier? În primul rând, transportul rutier vă permite să livrați bunuri aproape oriunde pe planetă. În al doilea rând, există aproape întotdeauna mai multe opțiuni de traseu. De exemplu, obiectele cu o înălțime mai mare de 4 metri nu pot fi transportate pe drumuri cu linii electrice, nici pe trecere de cale ferată cu linii de contact aeriene sau sub poduri. În acest caz, trebuie căutat un traseu alternativ.

Toate tipurile de încărcături

Gama de camioane nu se limitează la semiremorci – puteți selecta cu ușurință vehicule pentru orice tip de livrare:

  • Dacă mărfurile (de exemplu, fructe proaspete sau flori) trebuie să fie păstrate la o anumită temperatură, sunt disponibile camioane izoterme.
  • Pentru înghețată sau produse din carne proaspătă care trebuie transportate la temperaturi scăzute, furgonetele frigorifice sunt o alegere potrivită.
  • Remorcile Yumba sunt necesare pentru transportul mărfurilor voluminoase, cum ar fi mobila sau materialele de construcții.
  • Traulele transportă utilaje speciale – rutiere, agricole, de carieră.
  • Autotransportatorii sunt utilizați pentru a livra autoturisme.
  • Camioanele-cisternă sunt folosite pentru transportul mărfurilor gazoase sau lichide, cum ar fi produse petroliere, acizi, ulei vegetal sau sucuri.

Mărfurile care necesită condiții speciale (de exemplu, substanțe periculoase sau animale de fermă) pot fi, de asemenea, livrate cu camionul.

Capacitate mare de încărcare

Un camion este capabil să transporte zeci de tone. De exemplu, un camion standard încarcă până la 24 de tone, iar un autotransportator încarcă până la 28 de tone (ceea ce reprezintă mai mult decât 14 autoturisme).

„Din ușă în ușă

Livrarea din ușă în ușă – adică din ușă în ușă până la depozitul, biroul sau atelierul clientului – se poate face numai pe cale rutieră. O astfel de modalitate de livrare economisește timp și permite organizarea unei activități stabile a întreprinderii.

Desigur, există unele limitări în cazul transporturilor rutiere. De exemplu, șoferii trebuie să respecte limita de viteză, ținând cont de caracteristicile mărfurilor transportate. Dar, în același timp, transportul rutier nu poate fi numit lent, deoarece mașina se poate mișca pe drumuri non-stop, nu este „legată” de programul de lucru al portului sau aeroportului. Singurele excepții sunt condițiile meteorologice de forță majoră, cum ar fi ploile abundente, furtunile de zăpadă și ghețușul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.