Funcțiile DSLR-ului Canon 2000D

Bine ați revenit, dragele mele. În articolul de astăzi mi-am propus să fac continuarea articolului „Cum am trecut de la poze cu telefonul la poze cu Canon 2000D?”. Vă promisesem atunci câ o să revin cu un nou articol privind funcțiile aparatului, iar acum am reușit să fac asta.

Sport

Cea mai bună parte la această funcție este că permite înregistrarea foarte clară a fotografiilor realizate în mișcare. De exemplu în poza de mai sus am fotografiat avionul de la o distanță destul de îndepărtată și totuși la mărirea cu zoom se observă literele și cifrele foarte bine. Eu am preferat să le cuplez într-o singură poză pentru a putea fi mai ușor de evidențiat.

Vezi această postare pe Instagram

Frumusetea naturii 😍. 📷 #canon2000d #lebada #nicolaeromanescu #parc #craiova

Vezi această postare pe Instagram

Frumusetea naturii 😍. 📷 #canon2000d #lebada #nicolaeromanescu #parc #craiova

O postare distribuită de Popescu Ionela Mihaela (@notiteleionelei) pe

O altă parte foarte interesantă la acest modul este posibilitatea de a realiza mai multe poze concomitent. Eu am folosit această funcție pentru a putea crea Gif-uri. De exemplu mai sus puteți vedea un Gif realizat în parcul Nicolae Romanescu din Craiova.

Poate fi folosită pentru a fotografia un obiect în mișcare. De exemplu porumbelul de mai sus l-am surprins printr-o serie de mai multe fotografii. Nu toate au ieșit clare, dar dacă ai răbdare și începi fotografierea înainte de a intra subiectul în plan atunci ai mai multe șanse de câștig.

Fotografiere de noapte

Am folosit această funcție în special pentru a putea surprinde luna, am încercat și cu stelele, dar zoom-ul este foarte mic și nu permitea focalizarea pe ele. Cu toate acestea cu ajutorul unei aplicații online am reușit să adaug și partea de stele, respectiv de nori.

Pentru a putea vedea cum funcționează și pe alte subiecte am realizat și poze cu flori, dar și cu diverse accesorii. Puteți vedea mai sus cum arată o decorațiune fotografiată pe timp de noapte, fără altă lumină decât blitz-ul aparatului foto.

Filmare

Aici am filmat foarte des, de exemplu am folosit această funcție pentru a surprinde înflorirea Passiflorei. A fost o filmare lungă, de 4 ore, dar am putut mai apoi să o editez pentru a obține o filmare de câteva secunde. Mi-a plăcut asta pentru că altfel ar fi trebuit să stau să fac multe poze șși sigur nu aș fi prins toate acestea.

Mai apoi am folosit această funcție pentru a prinde avionul și planorul. Am ales această opțiune pentru a putea scoate în evidență zborul lor. În cazul avionului nu am avut mult noroc pentru că trecea repede și de departe, dar la planor îmi place ce a ieșit.

Expunere manuală

Pentru mine această funcție a devenit esențială în ultimele zile. Am tot început să lucrez cu setările pentru a putea scoate în evidență subiectele. De exemplu pozele de mai sus sunt realizate cu aceeași funcție, dar pentru ele a fost nevoie de funcții diferite una fiind făcută într-o zi luminoasă, iar alta fiind făcută într-o perioadă cu lumină slabă.

Mai sus am atașat două poze cu aceeași floare, prima a fost realizată cu funcția prim-plan, a ieșit bine, dar culoarea nu este cea reală, a doua funcție a fost realizată cu funcția manuală, cu setarea de culoare fidelă, a ieșit fix ca cea reală.

Dacă vă doriți să exersați vă recomand să intrați în setări și să vedeți exact ce face fiecare. Sper că v-am fost de ajutor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.